Υπάρχει άραγε κανείς που μπορεί να αντισταθεί στα κεράσια; Αμφιβάλλω! Το κεράσι είναι τόσο νόστιμο από άποψη γεύσης, όσο και εμφανισιακά. Τα οφέλη για την υγεία είναι άφθονα. Αυτό το γλυκό κόκκινο χρώμα του σε κερδίζει, και όχι άδικα, πόσο μάλλον αν το συναντάς μέσα σε ένα γλυκό. Παρακάτω θα βρεις μία πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για Λουκουμάδες με κεράσια. Θεωρείται finger food και μπορείς είτε να τα σερβίρεις σε πάρτυ, είτε για κολατσιό στο σχολείο, είτε για ένα ελαφρύ επιδόρπιο μετά το φαγητό.
Η συνταγή απαιτεί:
- 5 κρόκους αυγών
- 5 ασπράδια αυγών
- 150 γρ. αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 100 γρ. γάλα
- 300 γρ. κεράσια μεγάλα
- 1/4 κ.γ. κανέλα
- λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε ένα χυλό ανακατεύοντας τους κρόκους, το αλεύρι, το αλάτι και το γάλα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά. Αφήνουμε το χυλό να σταθεί για 40 λεπτά εκτός ψυγείου. Στο μεταξύ πλένουμε τα κεράσια, αφαιρούμε προσεκτικά τα κουκούτσια και αφού τα στεγνώσουμε καλά κρατώντας τα από το κοτσάνι τα βουτάμε μέσα στο χυλό και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα ρόδινο χρώμα. Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το λάδι. Περνάμε τους λουκουμάδες από την κανέλα και τους σερβίρουμε.
Παραλαγή:
Εφόσον είναι χειμώνας και δεν μπορούμε να βρούμε φρέσκα κεράσια, χρησιμοποιούμε γλυκό του κουταλιού. Προσοχή! Σ’ αυτή την περίπτωση μειώνουμε τη ζάχαρη σε 2 πρέζες (ή όσο εσείς κρίνετε απαραίτητο σύμφωνα με τις διατροφικές σας συνήθειες), αφού το γλυκό του κουταλιού είναι ήδη πολύ γλυκό.
Ευχόμαστε επιτυχία!
Η συνταγή εμπνεύστηκε από το InfoKids.gr