Μαρμελάδα κεράσι

18 Μαΐου 2022

Πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό σε γλυκόξινες σάλτσες, απογευματινό, βραδινό. Δεν υπάρχει γεύμα μέσα στη μέρα που να μην μπορείς να το συνδυάσεις με μαρμελάδα κεράσι.

Θα χρειαστείς:

  • 1 κιλό κεράσια ώριμα (καθαρό βάρος)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 100 γρ. νερό
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 2 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα κεράσια και τα στεγνώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Ζυγίζουμε τα κεράσια και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Μεταφέρουμε τα κομματάκια σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να λιώσει λίγο η ζάχαρη και να βγάλουν τα υγρά τους τα φρούτα.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το νερό και την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι.

Όταν η μαρμελάδα δέσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε για περίπου 12 ώρες να βγάλει τα υγρά της.

Τη βράζουμε και πάλι για λίγα λεπτά και ύστερα την αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βάζουμε αμέσως τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε και τα φυλάσσουμε σε σκοτεινό μέρος.

Αν δεν την καταναλώσουμε σε 1 – 2 μήνες, τη βάζουμε στο ψυγείο.

 

Συνταγή εμπνευσμένη από τον Γρηγόρη Γαστεράτο και τον γαστρονόμο