Εύκολο Παγωτό Πεπόνι

29 Αυγούστου 2022

Τη δροσιά του να ‘χεις!

Η φράση δεν θα μπορούσε να αναφέρεται σε κάτι λιγότερο από ένα πεντανόστιμο και άκρως δροσιστικό παγωτό μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού. Το παγωτό αποτελεί τη νούμερο ένα απόλαυση του καλοκαιριού, ωστόσο υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που το τιμάνε όλο τον χρόνο. Το να καταναλώνεις παγωτό μία ζεστή μέρα, σε αναζωογονεί, σε δροσίζει και σου αφήνει μία ιδιαίτερα ευχάριστη επίγευση στον ουρανίσκο. Εμείς στον Συνεταιρισμό  Ο Άγιος Λουκάς, δεδομένου ότι καλλιεργούμε πεπόνια, αποφασίσαμε να φτιάξουμε για να δροσιστούμε παγωτό πεπόνι. Προτιμήσαμε την ποικιλία Cantaloupe καθώς έχει πολύ πιο έντονο άρωμα από τη Galia και επιπλέον διαθέτει πορτοκαλί χρώμα, κάτι που θα έκανε το παγωτό μας να φαίνεται πιο ιδιαίτερο και διαφορετικό.

Παρακάτω θα βρεις τα υλικά που απαιτούνται, καθώς και τη διαδικασία που ακολουθήσαμε.

Θα χρειαστείς:

  • 3 πεπόνια Cantaloupe μεσαίου μεγέθους
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 210 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το πεπόνι σε μικρά κομματάκια και το αφήνουμε να στραγγίξει.

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και τη ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά.

Προσθέτουμε σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Μόλις η άχνη διαλυθεί τελείως, το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Πολτοποιούμε το πεπόνι.

Μόλις ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και την κρέμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μίγμα για ένα λεπτό.

Έπειτα το βάζουμε στο μπωλ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.

*Μπορείτε να δοκιμάσετε αν η ζάχαρη είναι αρκετή πριν το ψύξετε. Σε περίπτωση που το προτιμάτε πιο γλυκό, προσθέτετε λίγο λίγο και ανακατέυετε.

Γευστικές ιδέες

Μπορείτε να σερβίρετε το παγωτό με αποξηραμένα σμέουρα, μούρα, αμύγδαλα ή άλλα φρούρα της αρεσκείας σας.

Συνοδεύστε μία βάφλα απογειώνοντας την ευχαρίστηση της.

Φτιάξτε δροσερά milkshakes η smoοthies για πρωινό ή για απογευματινό ρόφημα.

Σας ευχόμαστε επιτυχία!