Sahara Expo Κάιρο, Αίγυπτος 2022

26 Οκτωβρίου 2022

Εκθεσιακό κέντρο

Για δεύτερη συνεχή χρονιά είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων προώθησης φρέσκων φρούτων, σε διεθνείς εκθέσεις της Αιγύπτου. Αυτή τη φορά στη Sahara Expo. Το εν λόγω πρόγραμμα ονομάζεται “CherryLovEU” και αφορά αποκλειστικά στην προώθηση ευρωπαϊκών ελληνικών κερασιών στην Ουκρανία και την Αίγυπτο, σε συνεργασία της ΕΕ με το Επιμελητήριο Πιερίας και το Επιμελητήριο Πέλλας και εκτελείται από την Οικονομοτεχνική ΕΠΕ. Μέσω των προγραμμάτων προώθησης που αποτελούν πρωτοβουλία της ΕΕ και αφορούν στην καμπάνια “Enjoy, it’s from Europe” δίνεται η δυνατότητα σε χιλιάδες επιχειρήσεις της ΕΕ να κάνουν γνωστά τα προϊόντα τους πέραν της περιφέρειας τους, με γνώμονα πάντα την εξαιρετική ποιότητα φρούτων, την ανθεκτικότητα και την αυθεντικότητα τους.

Συμμετέχοντες μεσω του προγράμματος “Cherry LovEU”

Στην έκθεση συμμετείχαν επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί και ιδιώτες  του πρωτογενούς τομέα εκθέτοντας τα προϊόντα τους – όλων των ειδών φρέσκα φρούτα – καθώς και ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων που καταρτίζονται στον μηχανολογικό εξοπλισμό συγκομιδής, διαλογής και τυποποίησης φρούτων και λαχανικών.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας μας στην Αίγυπτο και στο πλαίσιο του προγράμματος, επισκεφθήκαμε την Λαχαναγορά του Καΐρου και τις μεγαλύτερες αγορές και μπουτίκ φρούτων. Σκοπός των επισκέψεων αυτών ήταν η γνωριμία με τους τοπικούς εμπόρους και η παρουσίαση των προϊόντων μας.  Ο διαφορετικός τρόπος ζωής και η εντελώς διαφορετική διαχείριση των διατεθειμένων αγαθών – όχι μόνο σε σχέση με τον δικό μας τρόπο διαχείρισης αλλά ακόμη και ανάμεσα στις αγορές της ίδιας της χώρας – ήταν κάτι που μας  κέντρισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον.

Κεντρική Λαχαναγορά Καΐρου

Fresh Food Market, Point 90 Mall

Πέραν της έκθεσης, στο πρόγραμμα εντάχθηκε γεύμα με τους συμμετέχοντες του “CherryLovEU”. Στο γεύμα παραστάθηκαν έμποροι φρούτων, διαμεσολαβητές και εκπρόσωποι επιχειρήσεων, ξενοδοχείων, οπωροπωλείων με κάποιους από τους οποίους είχε προηγηθεί συνάντηση τόσο στην έκθεση όσο και κατά την επίσκεψη μας στη Λαχαναγορά. Ιδιαίτερη τιμή για όλους μας, αποτέλεσε η παρουσία της Πρέσβεως της Ελλάδας στην Αίγυπτο και του συνεργάτη της. Η πρόθεση τους για βοήθεια, ανάδειξη και διευκόλυνση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου ήταν σημείο αναφοράς της βραδιάς.

Εν κατακλείδι, ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες στην έκθεση να αναπτύξουν τις σχέσεις που επιθυμούν και να ανοίξουν νέοι δρόμοι συνεργασίας με το Κάιρο και την γείτονα χώρα εν γένει.

Λαχαναγορά Καΐρου

Λαχαναγορά Καΐρου