Coex Σεούλ, Νότια Κορέα 2022

24 Νοεμβρίου 2022

Τα «Κεράσια Ράχης Ολύμπου» συμμετείχαν για πρώτη φορά στην έκθεση COEX η οποία λαμβάνει χώρα στη Σεούλ στη Νότια Κορέα. Στη Σεούλ πραγματοποιούνται ετησίως δύο μεγάλες εκθέσεις. Η πρώτη είναι η Food & Hotel η οποία γίνεται τον Μάιο και η δεύτερη είναι η Core Exhibition (Coex) η οποία γίνεται τον Νοέμβριο.

Η Core Exhibition στην οποία συμμετείχαμε, συνιστά μία γενικού ενδιαφέροντος έκθεση τροφίμων και ποτών. Προσεγγίζει ετησίως ένα ευρύ φάσμα, τόσο επαγγελματιών και αγοραστών όσο και απλών καταναλωτών. Πρόκειται για μία πολυπληθή αγορά 55 εκατομμυρίων ατόμων με υψηλό εισόδημα και αφειδή τρόπο ζωής.

Στην έκθεση συμμετείχαν δυναμικά εταιρείες πολλών ευρωπαϊκών χωρών μέσω προγραμμάτων, περιφερειών ή και μεμονωμένα. Προσεγγίστηκαν κορεάτες εισαγωγείς στην προσπάθειά μας να πιέσουμε τους κρατικούς φορείς να επισπεύσουν τη διαδικασία πρωτοκόλλου ώστε να επιτευχθεί το άνοιγμα της κορεάτικης αγοράς για τα ελληνικά κεράσια.

Ο Α.Σ. «Ο Άγιος Λουκάς» συμμετείχε στην έκθεση μέσω του πολύ-προγράμματος EU Orchards of Taste, την επιμέλεια του οποίου έχει αναλάβει η Οικονομοτεχνική ΕΠΕ. Το πρόγραμμα αφορά στην προώθηση και ενίσχυση της παρουσίας των ευρωπαϊκών φρέσκων φρούτων όχι μόνο στη Νότια Κορέα, αλλά και στη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη και την Ινδονησία και θα διαρκέσει έως το τέλος του 2024.