Μάθε πως να φτιάχνεις τα πιο απολαυστικά Smoothies!

11 Αυγούστου 2023

Ώρα για αποτοξίνωση!

Δροσερά, χρωματιστά, γεμάτα βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Γευστικότατα και χορταστικά. Κυρίως όμως, χαρίζουν ενέργεια! Η ιδανική καλοκαιρινή επιλογή. Δεν υπάρχει αμφιβολία περί τίνος πρόκειται. Ασφαλώς, μιλάμε για Smoothies.

Τα Smoothies, με εξαίρεση το μεσημεριανό, είναι απολύτως κατάλληλα ώστε, είτε να αποτελέσουν το γεύμα σου, είτε να το συνοδεύσουν και να το εμπλουτίσουν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Και πέραν όλων των άλλων πλεονεκτημάτων τους, μας βοηθάνε να αντιμετωπίσουμε και τη ζέστη. Δεν μπορούμε να παραλείψουμε αυτόν τον παράγοντα!

Στη σημερινή μας δημοσίευση θα σας προτείνουμε κάποιες πανέξυπνες ιδέες ώστε να φτιάχνετε αξεπέραστα Smoothies που θα τα ζηλεύουν ακόμα και οι καλύτεροι bartenders.

Πάμε να ξεκινήσουμε!

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα φρούτα! Η ποιότητα των πρώτων υλών είναι το Α και το Ω στις γαστρονομικές μας δημιουργίες. Επιλέξτε φρέσκα φρούτα τα οποία θα απελευθερώσουν τα αρώματα τους και θα απογειώσουν το Smoothie σας.
  • Πέραν των φρούτων, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να το τολμήσετε και να το πάτε ένα βήμα παραπέρα. Προσθέστε στο Smoothie σας λαχανικά και προσδώστε πιο ιδιαίτερα χρώματα όπως είναι το πράσινο (μπορείτε να ξεκλέψετε λίγο από το σπανάκι που έχετε φυλαγμένο για το σπανακόρυζο, ή το αγγουράκι για τη χωριάτικη σαλάτα).
  • Δροσιά! Το δηλώσαμε πανηγυρικά και στην εισαγωγή. Ένας από τους σκοπούς τέτοιων ροφημάτων είναι να μας δροσίσουν αυτές τις ζεστούλικες μέρες. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως εφόσον χρησιμοποιήσουμε πάγο, τόσο η γεύση όσο και η υφή του Smoothie μας θα αλλοιωθεί. Για τον λόγο αυτό σας έχουμε βρει τη λύση. Κατεψυγμένα φρούτα! Όχι, δεν ερχόμαστε σε αντίθεση με το Νο 1. Επιλέγουμε το πρωτεύον συστατικό μας να είναι φρέσκο, και το δευτερεύον κατεψυγμένο, να το έχουμε όμως εμείς καταψύξει 1-2 ώρες πριν φτιάξουμε το Smoothie. Συνδυάζουμε έτσι και τη δροσιά και τις ευεργετικές ιδιότητες και την εξαιρετική υφή.
  • Μιλώντας για υφή, για να αποφύγουμε ένα πολύ πηχτό Smoothie, σας προτείνουμε τόσο τις κλασικές επιλογές οι οποίες είναι το γάλα και το γιαούρτι, όσο και τη vegan εκδοχή του φυσικού χυμού. Προσέξτε όμως μην το παρακάνετε! Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να έχουμε ένα υδαρές Smoothie.
  • Τελευταία μας πρόταση για ένα πετυχημένο και απολαυστικό Smoothie είναι να προσθέσετε βούτυρα καρπών όπως είναι το βούτυρο αμυγδάλου ή το φυστικοβούτυρο (σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα), αβοκάντο, ή ακόμα και ξηρούς καρπούς. Θα προσδώσετε έτσι εξτρά θρεπτικές αξίες και θα είστε και για περισσότερη ώρα χορτάτοι!

Παρακάτω θα βρείτε 3 συνταγές για Smoothies

Βερίκοκο smoothie

Για 1 ποτήρι

3 βερίκοκα ώριμα

1/2 ροδάκινο

1/2 μπανάνα, κατεψυγμένη (την αφήνουμε να καταψυχθεί μερικές ώρες)

Λίγα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου

100 γρ. (1/2 κεσεδάκι) γιαούρτι

Παγάκια

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και σερβίρουμε σε μεγάλο ποτήρι.

 

Smoothie με πεπόνι και λάιμ

Για 1 ποτήρι

1 φέτα πεπόνι

15 ml (1 κουτ. σούπας) χυμός λάιμ

1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λάιμ

100 γρ. (1/2 κεσεδάκι) γιαούρτι της αρεσκείας μας

30 ml (2 κουτ. σούπας) μέλι

Παγάκια

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και σερβίρουμε σε μεγάλο ποτήρι.

 

Smoothie πράσινη ενέργεια με αγγούρι

Για 1 ποτήρι

1 κουτ. σούπας σέλινο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

1 χούφτα σπανάκι, φρέσκο ή κατεψυγμένο

1/2 κουτ. σούπας φιστικοβούτυρο

1/2 πράσινο μήλο, ψιλοκομμένο

1/2 αγγούρι, κομμένο σε κύβους

1/2 μπανάνα ή αβοκάντο

60 γρ. πεπόνι

Παγάκια

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και σερβίρουμε σε μεγάλο ποτήρι.

Με χαρά θα ακούσουμε και θα δημοσιεύσουμε και τις δικές σας προτάσεις!

 

Οι παραπάνω συνταγές είναι παραλλαγές από τον Γαστρονόμο.