FHM Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία 2023

29 Σεπτεμβρίου 2023

Στη Γενική Έκθεση Food & Hotel Malaysia (FHM) στην Kuala Lumpur συμμετείχε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ράχης Πιερίας «Ο Άγιος Λουκάς», στα πλαίσια του προγράμματος EU Orchards of Taste. Στην έκθεση συμμετείχαν επιχειρήσεις από όλο τον ανατολικό κόσμο. Σκοπός της συμμετοχής μας είναι η προώθηση των ελληνικών-ευρωπαϊκών μας προϊόντων και η αναγνώριση τους στην ασιατική αγορά.

 

Με τη βοήθεια του ευρωπαϊκού προγράμματος προώθησης έχουμε ήδη ξεκινήσει τις αεροφορτώσεις στη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη κάνοντας δειγματοδιανομές προϊόντων σε super markets και ακολουθούμε πορεία για τη συνέχεια του προγράμματος και στην Ινδονήσια.

 

 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης και του event που πραγματοποιήθηκε εκεί, είχαμε την ευκαιρία να ξανασυναντηθούμε με τους εισαγωγείς των προϊόντων μας και να γνωρίσουμε τους επιχειρηματίες, τους ιδιοκτήτες SM, τους υπεύθυνους επικοινωνίας κλπ. Συζητήσαμε για την πορεία των προϊόντων μας, τις δικές τους απαιτήσεις σύμφωνα με την κίνηση της αγοράς και την επιθυμία των καταναλωτών, τα είδη των συσκευασιών που προτιμώνται, καθώς και όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες για την ομαλή συνεργασία μας, ώστε να είναι ικανοποιημένες και οι δύο πλευρές. Κύριος στόχος αμφότερων είναι να παραλάβει ο καταναλωτής ένα εξαιρετικό τελικό προϊόν το οποίο θα διακρίνεται για την ποιότητα του και θα το προτιμά η τοπική αγορά.

 

 

Το πρόγραμμα EU Orchards of Taste στο οποίο ο Α.Σ. Ράχης Πιερίας «Ο Άγιος Λουκάς» είναι συντονιστής με συνδικαιούχους τον Α.Σ. Σπαραγγοπαραγών Νέστου και την Asociatia Organizatia Interprofesionala Nationala Prodcom Legume Fructe Din Romania αφορά την προώθηση φρέσκων φρούτων και λαχανικών (κεράσια, βερίκοκα, μήλα, ακτινίδια κα) σε τρίτες χώρες – Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Ινδονησία και Ν. Κορέα. (2021-2022-2023-2024) και υλοποιείται σε συνεργασία με την Οικονομοτεχνική ΕΠΕ