Θα χρειαστείς:
Για τη βάση
- 250 γραμ. μπισκότα digestive
- 100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
- Χυμό από ένα lime (ή λεμόνι)
Για την κρέμα
- 200 γραμ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 500 γραμ. τυρί κρέμα
- 100 γραµ. ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
- 1 lime (ξύσμα)
- 200 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια
Εκτέλεση:
Για τη βάση
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μίξερ μέχρι να γίνουν σκόνη.
Προσθέτουμε το βούτυρο και τον χυμό lime και συνεχίζουμε να τα ανακατεύουμε.
Στρώνουμε το μείγμα σε μία φόρμα πιέζοντας το ώστε να κολλήσει η βάση και να γίνει συμπαγής.
Για την κρέμα
Βάζουμε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και με μίξερ χειρός ή σύρμα ανάδευσης χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα σε χαμηλή ταχύτητα να αφρατέψει και να γίνει βελούδινη κρέμα .
Προσθέτουμε την αχνή, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου γίνουν ένα μείγμα.
Προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάμε ώστε να σφίξει και να γίνει το μείγμα παχύρρευστο.
Τέλος, προσθέτουμε τα κεράσια και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο με μία μαρίζ και με απαλές κινήσεις ισιώνουμε την επιφάνεια.
Τοποθετούμε τη φόρμα με το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
Για το σερβίρισμα
Κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια της αρεσκείας μας και στολίζουμε καθένα από αυτά με μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού κεράσι (σπιτικά κατά προτίμηση, για να απογειώσουν τους γευστικούς μας κάλυκες).
Σας ευχόμαστε επιτυχία!