Κέικ με Κεράσια

12 Μαΐου 2022

Η αγαπημένη εποχή του χρόνου έχει ξεκινήσει. Ο ήλιος έχει αρχίσει να μας ζεσταίνει για τα καλά και ο κόσμος ξεχύνεται στην εξοχή, αλλά και στα περιβόλια. Είτε λοιπόν για διασκέδαση είτε για εργασία, η ύπαιθρος έχει την τιμητική της. Επειδή όμως νηστικό αρκούδι δε χορεύει, σου έχουμε μία πανεύκολη και εξαιρετικά γευστική συνταγή για ένα γρήγορο και ει δυνατόν υγιεινό σνακ, για να μπορέσεις να ανακτήσεις δυνάμεις και να συνεχίσεις είτε την εργασία σου, είτε την πεζοπορία.

Θα χρειαστείς:

  • 250 γρ. κεράσια
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη (ή μέλι)
  • 3 αυγά
  • 300 γρ. γάλα
  • 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα κεράσια αφαιρώντας τα κοτσάνια και τα κουκούτσια.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.

Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ και πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές αλεύρι.

Χτυπάμε το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη (ή το μέλι) για 3-4 λεπτά ώστε να αποκτήσουν μία κρεμώδη υφή.

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν σωστά τα υλικά από κάτω έως πάνω.

Προσθέτουμε τη βανίλια. Ύστερα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ.

Όταν ολοκληρώσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε τα κεράσια ανακατεύοντας με μία μαρίζ και αδειάζουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα.

Ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα (περίπου για μία ώρα).

Μόλις κρυώσει, το τοποθετούμε στη βάση μας.

Για το σερβίρισμα:

Κόβουμε το κέικ σε φέτες και ρίχνουμε από πάνω 2 ψιλοκομμένα κεράσια.

Επιπλέον συμβουλή:

Πριν ρίξεις τα κεράσια μέσα στο μείγμα τα πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη, ώστε να μην καταλήξουν στον πάτο της φόρμας.

Καλή τύχη!