Καλοκαιρινό, δροσερό, το τέλειο κέρασμα!
Cheesecake με γλυκά βερίκοκα που ψήνεται στο φούρνο και στη συνέχεια διατηρείται στο ψυγείο.
Κρέμα με υπέροχη υφή και καλοκαιρινά φρούτα που δίνουν την πιο δροσερή νότα
Θα χρειαστείς:
- 6 μέτρια βερίκοκα κομμένα σε φέτες
- 170 γρ. κρύο βούτυρο σε κύβους
- 110 γρ. καστανή ζάχαρη
- 260 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
- 500 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κούπας λευκή ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 2 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την καστανή ζάχαρη και το βούτηρο μέχρι να νοτίσει το αλεύρι και να μοιάζει το μείγμα με τρίμματα.
Στρώνουμε το μείγμα σε ένα καλά βουτηρωμένο ταψάκι διαμέτρου 33 x 23 εκ.
Ψήνουμε για 15-18 λεπτά ή μέχρι να πάει χρώμα.
Στο μεταξύ σε ένα μπολ μεγάλου μεγέθους χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη λευκή ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευθούν.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση που ψήσαμε.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ μικρού μεγέθους τα βερίκοκα με τη μαρμελάδα.
Στο τέλος τοποθετούμε τα βερίκοκα πάνω απο την κρέμα και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ακουμπάει τα βερίκοκα.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμη η γέμιση. Τα τελευταία 10 λέπτα ψήνουμε χωρίς το αλουμινόχαρτο.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 2 ώρες πριν το κόψουμε.
και Καλή όρεξη!
Η συνταγή εμπνεύστηκε από το Coolartisan.gr