AgraME Dubai 2023

4 Ιανουαρίου 2024

Στην έκθεση Agra Middle East συμμετείχε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ο Άγιος Λουκάς» , στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προωθητικού προγράμματος EU Fresh Fruit Gift. Η συμμετοχή μας σε εκθέσεις έχει πάντα διττό σκοπό. Αρχικά, δραττόμαστε της ευκαιρίας και συναντάμε πελάτες μας και συζητάμε για τόσο για την απερχόμενη χρονιά όσο και για την επερχόμενη. Νέες σκέψεις για τους τρόπους αποστολής, τις συσκευασίες και το μάρκετινγκ κάθε χώρας.

Επιπλέον, μας δίνεται η δυνατότητα να συναντήσουμε και να γνωρίσουμε πολλούς υποψήφιους πελάτες της εκάστοτε χώρας. Οι συζητήσεις μας κυμαίνονται τόσο στην παρουσίαση των δικών μας προϊόντων, όσο και στις απαιτήσεις τους και στην κατάσταση της τοπικής αγοράς.

Το Ντουμπάι είναι μία προσφιλής για τον συνεταιρισμό μας αγορά καθώς η συνεργασία μας με εταιρείες εκεί έχει χρονολογείται από το 2018. Η αποστολή των κερασιών γίνεται αποκλειστικά με αεροπλάνα, σε παλέτες ειδικά διαμορφωμένες και τυλιγμένες με θερμοκουβέρτα (υλικό που διατηρεί σε χαμηλή θερμοκρασία το προϊόν)· επιλογή που εξασφαλίζει την βέλτιστη ποιοτικά και ταχύτερη χρονικά άφιξη των προϊόντων μας.

Το πρόγραμμα της συμμετοχής μας περιλάμβανε επίσης event με λεπτομερείς παρουσιάσεις αναφορικά με τους δύο συνεταιρισμούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, εμπλουτισμένο με πληροφορίες για τα κεράσια και τα blueberries, καθώς και μία σύντομη διάλεξη γνωστής διατροφολόγου βασισμένη στα προϊόντα μας και στη διατροφική τους αξία.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο κτήριο του ICCA (Διεθνής Σχολή Μαγειρικών Τεχνών) στο Ντουμπάι. Ακολούθησε ζωντανό μάθημα μαγειρικής από τη διακεκριμένη Chef Michelle Tredoux όπου όλο το μενού στηρίχτηκε αποκλειστικά στη χρήση των δύο βασικών προϊόντων προώθησης, κεράσι και blueberry. Πρωταρχικός στόχος της Chef ήταν να διδάξει και να συνδυάσει την χρήση των φρούτων όχι μόνο στα γλυκά αλλά και στα αλμυρά φαγητά.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν φοιτητές της σχολής, δημοσιογράφοι και εισαγωγείς νωπών φρούτων από το Ντουμπάι. Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκε πιστοποιητικό παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.