CharmEU, The Charming Taste of Europe

9 Ιανουαρίου 2023

Έκθεση Summer Fancy Food, Ιούνιος 2022 Νέα Υόρκη

Ο Α.Σ. Ράχης Πιερίας «Ο Άγιος Λουκάς» συμμετέχει σε ευρωπαϊκά πολύ-προγράμματα τα οποία αφορούν στην προώθηση ευρωπαϊκών προϊόντων τόσο στην Ευρώπη όσο και σε χώρες εκτός αυτής. Κύριος στόχος αυτών των προγραμμάτων είναι να αναδείξουν τα ποιοτικά προϊόντα που κυριαρχούν στην αγορά κάθε χώρας. Μέσω των δράσεων που πραγματοποιούν οι οργανωτές κάθε προγράμματος, επιζητούν την ευρεία αναγνώριση του προϊόντος και επιδιώκουν τα ανοίγματα νέων αγορών στις χώρες-στόχους.

Εκδήλωση τύπου στη Νέα Υόρκη, Ιούνιος 2022

Ένα από τα προγράμματα που τρέχει αυτή την στιγμή ο Α.Σ. «Ο Άγιος Λουκάς» είναι και το πρόγραμμα The Charming Taste of Europe με χαρακτηριστικό όνομα CharmEU. To CharmEu στοχεύει στις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά. Στο πρόγραμμα εκτός του Συνεταιρισμού μας συμμετέχει ο ΕΑΣ Καβάλας και δύο Συνεταιριστικά Οινοποιεία από την Γαλλία και την Ιταλία.

Έκθεση Winter Fancy Food, Φεβρουάριος 2022, Las Vegas

Εκδήλωση τύπου στο San Fransisco, Φεβρουάριος 2022

Το CharmEu επιδίδεται σε ενέργειες όπως εκδηλώσεις τύπου, δειγματοδιανομές, άρθρα σε στήλες εξειδικευμένων θεματικών περιοδικών, συμμετοχές σε εκθέσεις κλπ. Οι δράσεις αυτές διαδραματίζονται σε κάθε χώρα-στόχο και προσελκύουν ως επί το πλείστον ειδήμονες, γευσιγνώστες, εμπόρους φρούτων και οίνων και εστιάτορες.

Την επιμέλεια του εν λόγω προγράμματος έχει αναλάβει η Novacert Συμβουλευτική, στο πλαίσιο της καμπάνιας “Enjoy, it’s from Europe” της ΕΕ για την προώθηση ευρωπαϊκών προϊόντων του πρωτογενούς τομέα.

Έκθεση Sial Canada, Απρίλιος 2022, Montreal

Εκδήλωση τύπου στο Τορόντο, Νοέμβριος 2022

Εκδήλωση τύπου στο Τορόντο, Νοέμβριος 2022

Εκδήλωση τύπου στο Τορόντο, Νοέμβριος 2022